Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Srijeda, 18 Mart 2020 18:04

Razgovori u Konzum-u d.o.o. Sarajevo oko novonastale situacije

ocijeni
(0 glasova)

konzum razgovori covid19Delegacija Saveza samostalnih sindikata BiH, na čelu sa predsjednikom Šatorović Selvedinom i predsjednikom Sindikata PPDIVUT-a BIH Avdagić Mehmedom, danas je u Konzum-u d.o.o. Sarajevo razgovarala sa generalnim direktorom Imširović Nihadom, oko rada i djelovanja ovog trgovačkog centra na prostoru BiH.

Korisno je bilo razmijeniti iskustva i konstatovati da trgovci trebaju imati posebnu zaštitu u kontaktu sa kupcima i da su to danas radnici koji zaslužuju svu pažnju i podršku.
Sindikalni povjerenik ove Kompanije, Sabljić Milada, koja je zaposlena u Mostaru, u svom direktnom javljanju apelovala je na kupce da se pridržavaju svih uputa same zaštite i da nema potrebe za bilo kakvom panikom, jer se svi trgovci odgovorno ponašaju na svom radnom mjestu.

Obzirom na novonastalu situaciju u kojoj radnici u trgovinama rade, predlažemo da se svima povećaju isplate za mjesec mart i druge mjesece, kao poseban vid isplate dok pod ovakvim okolnostima rade.

pogledano 2658 puta