Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020 18:47

Ujednačavanja prava radnika na prostoru dva entiteta BiH

ocijeni
(0 glasova)

prava radnika dva entiteta bih 12102020Danas je u upravi Konzum-a d.o.o. Sarajevo održan sastanak socijalnih partnera sa generalnim direktorom Nihadom Imširević, sa jedne strane i sa druge strane predsjednikom Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS Goranom Savanović i sindikalnim povjerenikom Đurom Amidžić, sindikalnim povjerenikom Sindikata radnika trgovine BiH Blaženkom Marković i ispred Sindikata PPDIVUT BIH predsjednik Mehmed Avdagić, sekretar Maja Radić i povjerenik ove Sindikalne organizacije Milada Sabljić.

Teme o kojima se razgovaralo bile su radnici na određeno vrijeme, ujednačavanje prava radnika na prostoru dva entiteta BiH, kolektivno pregovaranje i o ulozi sindikata u razgovorima i pregovorima o položaju radnika u budućoj, mogućoj tranziciji ove Kompanije.

Zaključak je da je sastanak vrlo otvoren i konstruktivan, uz veliko razumjevanje i podršci jedni drugima-zaključili su socijalni partneri.

O ovim temama nastavit će se dijalog u narednom periodu.

pogledano 2519 puta Zadnji put promjenjen Utorak, 13 Oktobar 2020 08:51