Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Utorak, 22 Decembar 2020 15:24

Produženo važenje postojećeg Kolektivnog ugovora u Mercator BH d.o.o. Sarajevo

ocijeni
(0 glasova)

mercatorbh produzen kolektivni ugovor 22122020Danas je u Mercator-u BH d.o.o. Sarajevo produženo važenje postojećeg Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavca i radnika, kojeg su potpisali Koštreba Ahmet-direktor, Kramar Romana-prokurist sa jedne strane i povjerenik Sindikalne organizacije Borišić Sadina i predsjednik Sindikata PPDIVUT BIH Avdagić Mehmed, sa druge strane.

Mercator BH je kompanija koja može biti za primjer u BiH kako prava radnika urediti Kolektivnim ugovorom. Ovakve demokratske vrijednosti teško je danas nači na prostoru BiH. Ujedno, važno je istaći da je Uprava na čelu sa generalnim direktorom Koštreba Ahmetom uspjela zajedno sa radnicima u pandemiji da sačuva obim i nivo prava koji su usaglašeni i bili u primjeni do izbijanja pandemije, pa do danas. Današnjim produžavanjem važenja Kolektivnog ugovora, ona I dalje ostaju u primjeni.

Sindikat PPDIVUT BIH na čelu sa predsjednikom Avdagić Mehmedom iskreno čestita Upravi na očuvanju postignutih prava radnika i na zavidnom socijalnom dijalogu.

pogledano 1882 puta