Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Ponedjeljak, 23 Juli 2018 17:41

PPDIVUT BiH najefikasniji sindikat Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope

ocijeni
(1 glas)

mehmed avdagic ppdivutPredsjedniku Sindikata PPDIVUT BiH prof.dr. Mehmedu Avdagiću i Sindikatu PPDIVUT BiH dodijeljena je radnička oznaka i nagrada "Najefikasniji sindikat Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope" koju dodijeljuje Radnički media servis za Zapadni Balkan i Jugoistočnu Evropu.

Oznaka i nagrada dodijeljene su povodom izrazito efikasnog i tako važnog za radnički pokret djelovanja jedine uspješne regionalne sindikalne edukativne institucije na Zapadnom Balkanu-Sindikalne škole u Potočarima.

Prof. dr. Mehmed Avdagić, kao predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH i Sindikat PPDIVUT BiH, dobili su ovo priznanje, jer su uspjeli isključivo svojim upornim i ogromnim entuzijazmom izgraditi najrespektabilniju i jedinu uspješnu Sindikalnu školu na Zapadnom Balkanu. Sindikalna škola u Potočarima danas predstavlja jedini efikasan i kontinuirani model edukacije za sindikaliste i stalnog stjecanja neophodnih znanja i vještina za uspješno predstavljanje i zastupanje radničkih prava.

Predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH prof. dr. Mehmed Avdagić i njegov sindikat uspjeli su na najefikasniji način doprinijeti razvoju sindikalnog pokreta na Zapadnom Balkanu i stvoriti realnu nadu za radničke pokrete u regionu.

U godinama kada sindikalni pokreti u regionu prolaze ozbiljnu krizu, a radnici bivaju mahom obespravljeni, jedini izlaz predstavlja validno i kvalitetno educiranje sindikalnih kadrova za što uspješniju borbu za radničke interese.

Ovim povodom, Radnički media servis za Zapadni Balkan i Jugositočnu Evropu novinske agencije "Atrakcija" počeo je pripreme za snimanje dokumentarnog filma i knjige o Sindikalnoj školi u Potočarima, a realizacija slijedi u oktobru 2018. godine uz premijerno prikazivanje.

(Radnički media servis)

pogledano 1768 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 23 Juli 2018 17:46