Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Srijeda, 30 Oktobar 2019 22:05

Održan okrugli sto na temu "Reperkusije uvoznih cijena na pivarsku industriju BiH, sa zaključcima i preporukama mogućih mjera"

ocijeni
(0 glasova)

okrugli sto vanjskotrgovinske komore bih sep2019U organizaciji Vanjskotrgovinski komore BiH danas je održan okrugli sto na temu: "Reperkusije uvoznih cijena na pivarsku industriju BiH, sa zaključcima i preporukama mogućih mjera".

Prisutni iz Vanjskotrgovinske komore BiH, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede u šumarstva, Ministarstva poljoprivrede RS i predstavnici pivara BiH, iznijeli su probleme sa kojima se godinama suočavaju, ali se na adekvatan način ne rješavaju.

Prilog mogućih rješenja predložio je predsjednik Sindikata PPDIVUT BIH Avdagić Mehmed. Rekao je da se jača svijest konzumenata piva domaćih proizvođača i da poslodavci-menadžeri pivara sa radnicima organizovanim u Sindikat zajednički rade na izlazu iz ove za pivare teške krize, koja je uzrokovana od više faktora. Istakao je da će se u suprotnom pivari baviti posljedicama, a cijenu će platiti radnici, a u konačnici i građani.

pogledano 1709 puta Zadnji put promjenjen Četvrtak, 31 Oktobar 2019 09:08